poedercoating en het milieu

Het milieu houdt van poedercoating, zeggen we wel eens. Bij poedercoaten komen geen schadelijke stoffen in het milieu. Geen gram poeder komt onbewerkt de werkplaats uit. Het overtollige poeder wordt afgezogen en opnieuw gebruikt. Bovendien komen er geen schadelijke solventen en oplosmiddelen vrij. Poedercoating is een echt milieuvriendelijke manier van verwerking.

Om uit te sluiten dat Epoxy BV op welke wijze dan ook het milieu belast, hebben we een nauwkeurige totaalcontrole. Deze controle bestaat uit 5 controlestappen. Deze zijn gericht op het voorbehandelen, het daadwerkelijk poedercoaten, kwaliteitscontrole door middel van testen, controle bij de schoonmaak van de apparaten en controle bij de wisseling van de voorbehandelingsbaden als deze aan vervanging toe zijn. 

Poedercoaten is ook zo milieuvriendelijk, omdat er geen schadelijke resten en afval achterblijft. Daarnaast zijn er geen gevaarlijke dampen. Bovendien is overtollig poeder goed her te gebruiken.

Wat betekent poedercoaten voor de mensen die ermee werken? Poedercoaten is veilig in gebruik. Medewerkers van Epoxy BV lopen geen enkel risico. Dat is een fikse verbetering met natlakken (spuiten in een cabine) en andere soorten van bescherming van metaal.

Daarmee is duidelijk dat mens, dier en milieu geen enkel schadelijk effect ondervinden van poedercoaten. Wilt u meer weten? Bel dan met: 023 - 584 62 18.